Klik & Tik: internet voor beginners

12 september 2019, van 13:00 tot 15:30 | Centrale Bibliotheek, Wisselstraat 8 Hoorn

Kosten: leden € 30,00 / niet-leden € 45,00

 

Heb je moeite om de weg te vinden op internet? Dat kan lastig zijn! Want internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Tweedehands koopjes, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, dat gaat tegenwoordig allemaal via internet.

Bibliotheek Hoorn helpt daarmee. Wij bieden ondersteuning met Klik&Tik. Klik&Tik helpt mensen beter gebruik te laten maken van de nieuwe mogelijkheden van de computer. Je leert bijvoorbeeld websites te bekijken, e-mails te schrijven en hoe je bestanden kunt 'downloaden'.

Klik&Tik is een oefenprogramma dat je thuis kunt doen. Via filmpjes bekijk je de eenvoudige uitleg en daarna kun je aan de slag met praktische oefeningen. Maar je kunt ook aan de slag onder begeleiding van bibliotheekmedewerkers. Wil je op de hoogte blijven van het aanbod? Stuur dan een e-mail. Tijdens openingstijden van de Centrale Bibliotheek kun je altijd oefenen op onze computers. 

Klik & Tik bestaat uit drie delen:

• De basis (over typen, klikken en websites bekijken)
• Het internet op (over e-mailen, downloaden en browsers)
• Samen op het web (over sociale netwerken, links en weblogs)

Meer informatie over Klik & Tik is te vinden op www.klikentik.nl

Heb je vragen of wil je deelnemen aan Klik & Tik? Kom dan eens langs in de Centrale Bibliotheek, Wisselstraat 8 in Hoorn. We vertellen je graag meer. Of neem contact met ons op via 0229-219441 of via cursus@bibliotheekhoorn.